Manager IT

We zijn op zoek naar een manager om de software development managers, de technical operations managers, en de ambitieuze autonome development teams te inspireren en te laten groeien.

Manager IT
 
Coosto

Coosto is een SaaS-bedrijf. Wij ontwikkelen en leveren een Social Media Management Platform. Bedrijven en organisaties gebruiken ons platform om hun online- en social media resultaten op een efficiënte manier te maximaliseren. Ons platform is voor veel van onze klanten inmiddels onmisbaar. De kracht van social media is immers ongekend. Coosto is afgelopen jaren doorgegroeid van Tech Startup naar Scale Up met enorme groeikansen. Het is nog maar tien jaar geleden dat we met 5 fte in een klein kantoortje begonnen op de TU in Eindhoven - inmiddels werken onze 125 multilingual collega’s op kantoren in Eindhoven en Alicante (Spanje). Op dit moment zijn wij marktleider in Nederland en België, en nog lang niet uitgegroeid: Coosto heeft de ambitie om de aankomende jaren verder te bouwen aan internationale groei en de unieke propositie.

Indicatieve getallen:

 • We verwerken dagelijks tegen de 10 miljoen social en online media berichten.
 • Meten per maand een kleine 4 miljoen schrijvende social en online media auteurs.
 • Indexeren meer dan 3,5 miljoen social media en online media websites per maand.
 • Runnen over de 100 miljoen queries per dag.
 • Servicen tegen de 2000 klanten en groeien.
blok1
 
Wat ga je doen?

Als Manager IT ben je verantwoordelijk voor de technische visie voor zowel software development als system maintenance operations. Daarnaast hou je je bezig met:

 • Je managet het personeel op de IT afdeling: je zorgt dat de juiste mensen op de juiste plek zitten, je coacht en begeleidt jouw direct reports en creëert cohesie, standaarden en autonomie; 
 • Samen met het MT formuleer je strategische (bedrijfs- en IT-) doelen en zet je deze om in concrete producttoepassingen;
 • Je creëert een duidelijke IT-visie en bijpassende doelen die in lijn ligt met de visie van Coosto. Deze visie draag je uit en je zorgt voor buy in. 
 • Je volgt nauwlettend de trends op het gebied van Scalability, CI / CD, Microservices Architectuur en goed gebalanceerde zelfstandig opererende Software Development teams.
 • Samen met de Finance Manager beheer je de financiële planning op gebied van IT. 
 • Je beheert en optimaliseert de IT-infrastructuur en zorgt dat deze zo efficiënt, eenvoudig en rendabel mogelijk is ingericht; dat doe je altijd met oog voor innovatie;
 • Als Technisch Manager ben je eindverantwoordelijk voor alle technische keuzes en kun je deze ook onderbouwen, vanuit je eigen expertise, dan wel aangevuld met de expertise van jouw afdelingen.
blok3
 
De ideale match

Jij hebt een aantal jaren ervaring met het managen van een technische organisatie, bij voorkeur in de rol van Technisch Manager of Software Development Manager. Hierdoor heb je diepgaande kennis van IT, en in het bijzonder van software architectuur en software development. Je hebt hier dan ook een sterke technische visie op en je begrijpt hoe het software ontwikkelproces in elkaar zit. Je beschikt over een afgeronde informatica opleiding op HBO of WO niveau. Bij voorkeur heb je al groei gerealiseerd in een internationaal bedrijf; je hebt schaalbaarheid issues opgelost, meerdere (gedistribueerde) teams gemanaged en meegeholpen om een IT visie en roadmap te creëren.

Verder is het van belang dat je ervaring hebt met het inspireren, begeleiden en coachen van werknemers. Je bent een evenwichtige, onafhankelijke persoonlijkheid die doelgericht aanpakt, mensen kan meekrijgen, goed presteert onder druk, en altijd het bedrijfsbelang voorop zet.

Je bent communicatief sterk (zowel in Nederlands als Engels), je bent open-minded, toegankelijk en een natuurlijk leider. 

blok2
 
Wij bieden

Als Manager IT krijg je een unieke kans om impact te maken bij een energiek en ambitieus SaaS bedrijf actief in de markt van online en social media. Je komt te werken in een van de snelst groeiende software bedrijven waarin je in een internationale en informele, maar professionele sfeer samenwerkt met slimme en enthousiaste collega’s.

tv2
 

Daarnaast bieden we jou:

 
Ontwikkeling
Development
Professional and personal development.
IT
IT resources
Laptop and other IT resources that you need for your work.
Remote
Remote working
You have the option to work from home as well as in the office.
Arbeidsvoorwaarden
Excellent conditions
We offer you an excellent package of conditions, including a company car.
health
Vacation days
26 vacation days, Coosto pays your pension and you get a discount on your health insurance.
werkomgeving
Inspiring environment
An inspiring work environment with more than 100 colleagues in Eindhoven and Alicante.
active
#CoostoActive
We like to be active and organize the best company outings with #CoostoActive: skiing, participation in the Eindhoven marathon, Strong Viking Run, and kickboxing.
Bedrijfsuitjes
Company outings
The coolest company outings like: Virtual Reality gaming, yoga, karting, salsa dancing, and pub quizzes. Something for everyone!
Borrels
Drinks
We have the nicest Friday afternoon drinks, pizza sessions, hackathons, always a well-stocked fridge with (healthy) snacks, and the most fantastic Christmas party in Eindhoven.
 

Coosto daagt je uit en biedt je de kans jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast zijn er genoeg momenten voor een borrel met je collega's of mee te doen bij een teambuilding activiteit.

Bjorn
Bjorn van Antwerpen
Sales en Marketing Director
 

The people at Coosto really focus on you and your personal development. Colleagues are interested and involved, which creates a pleasant company culture. 

Eva
Eva van Rutten
HR Officer
 

The ability to convert opportunities into real results makes working at Coosto cool, challenging and diverse.

Stijn
Stijn Bex
Digital Marketer
 
 

Tot slot

Coosto is een werkgever die gelijke kansen biedt en die streeft naar diversiteit. Iedereen is bij ons welkom en alle gekwalificeerde sollicitanten komen in aanmerking voor een baan.

 

Page Type